Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Peterseliesoep met croutons vrijheidssoep 2025

Peterseliepesto met croutons (Vrijheidssoep 2025)

  • Eenvoudig

Heb je de Vrijheidssoep gemaakt? Serveer deze met een flinke lepel peterseliepesto bovenop en knapperige croutons uit dit recept!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Voor de peterseliepesto

Voor de croutons

Lees verder na de advertentie

Heb je de Vrijheidssoep gemaakt? Serveer deze met een flinke lepel peterseliepesto bovenop en knapperige croutons uit dit recept!
Tip
Voor een echte Ribollita kun je de croutons in de soep laten weken, zodat het een stevige en vullende maaltijdsoep wordt.

Bereiding

  1. Doe voor de peterseliepesto de peterselie, knoflook, citroenrasp, pijnboompitten (of walnoten) en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Maal alles fijn.

  2. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait, tot je een gladde pesto krijgt.

  3. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit voor de croutons de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  5. Voeg het geplette teentje knoflook toe en bak dit kort om de olie op smaak te brengen.

  6. Voeg het brood toe en bak de blokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Verdeel de croutons over de soep en serveer de peterseliepesto erbij. Eet smakelijk!

Beeld en receptuur: Jet van Nieuwkerk en Jeanne van Munster

Vrijheidssoep
Benieuwd naar het hele recept van de soep? Deze vind je hier!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!