
Courgettesalade met kersen
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Kleurrijk en verrassend: dit is de ultieme zomersalade. De combinatie van knapperige courgette en sappige kersen maakt het tot een gerecht vol frisheid en smaak.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Verdeel de courgettestaafjes of -plakjes over een braadslee en besprenkel met de olijfolie.
Bestrooi met zout en peper en rooster 15-20 minuten in de oven, tot de courgette goudkleurig is. Bestrooi met de pompoenpitten, schep alles om en rooster nog ca. 5 minuten.
Je kunt de courgette ook 15-20 minuten in porties in een airfryer op 180°C roosteren; voeg de pompoenpitten dan in de laatste paar minuten toe. Doe het mengsel in een kom en houd apart.
Verdeel intussen de roodlof- of radicchio-bladeren over een grote serveerschaal. Verdeel de rucola, de cherrytomaten, de lente-ui en de kersen erover.
Roer de gehakte peterselie door de courgette en lepel over de rest van de salade. Verkruimel de helft van de feta erover.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de rest van de feta erover.










