Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kom met Spaanse gazpacho

Gazpacho

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Gazpacho is een typisch Spaanse koude soep op basis van rauwe groente. Elke regio kent haar eigen variant, maar traditioneel bevat de soep paprika, tomaat en komkommer. Lekker verkoelend op een warme zomerdag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Voor de garnering

Lees verder na de advertentie

Gazpacho is een typisch Spaanse koude soep op basis van rauwe groente. Elke regio kent haar eigen variant, maar traditioneel bevat de soep paprika, tomaat en komkommer. Lekker verkoelend op een warme zomerdag!
Serveertip
Lekker met geroosterd brood en serranoham.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd het brood in blokjes en verdeel over een bakplaat.

  2. Bedruip met wat olijfolie en hussel goed door elkaar. Bak de croutons in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat afkoelen.

  3. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Schil de komkommer, halveer en schep de zaadlijsten eruit met een theelepel.

  4. Doe de paprika, de tomaat, de komkommer, de ui, de knoflook, de helft van de croutons, wat zout, de piment d’espelette en de sherry-azijn in een blender en draai tot een zeer fijne puree.

  5. Voeg eventueel wat koud water toe als het geheel te dik is. Zet afgedekt een nacht in de koelkast.

  6. Zeef de soep en verdeel over borden. Maak af met wat croutons, tomaatjes en komkommer. Verkruimel de feta eroverheen, bestrooi met de peterselie en besprenkel met lekkere olijfolie.

Per portie: 228 kcal | 32 g koolhydraten | 7 g eiwit | 9 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Variatietip
Gazpacho is een heerlijke zomerse soep. Wist je dat we daar nog meer recepten van hebben?

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!