
Limabonenstoof met krokante salie en zuurdesemkruim
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Deze limabonenstoof is zacht en vol van smaak, met krokante salie en zuurdesemkruim als knapperige topping. Plantaardig comfortfood dat simpel, maar allesbehalve saai is.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middellaag vuur. Voeg als de olie glinstert de ui en een snufje zout toe en bak 15-20 minuten, of tot de ui heel zacht is en begint te karamelliseren.
Voeg de knoflook, de chilivlokken en het venkelzaad toe en bak 1-2 minuten. Voeg de bonen inclusief het vocht toe.
Voeg de parmezaankorst en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, zodat het mengsel nog net kookt en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
Smelt intussen voor het kruim de boter in een kleine koekenpan en besprenkel met de olie. Bak de salieblaadjes 3-4 minuten erin, of tot ze een beetje krokant zijn. Neem uit de pan en houd apart.
Voeg het broodkruim toe en bak 5-6 minuten, tot het goudkleurig is. Breng op smaak met zout en flink wat peper en doe in een kommetje.
Schep een flinke opscheplepel van de bonen in een aparte kom en pureer fijn met een staafmixer. Voeg toe aan de bonen in de pan en roer door elkaar.
Roer de azijn erdoorheen. Bestrooi met het kruim, de krokante salie en eventueel extra zwarte peper.












