
Limabonendip met knoflookdrizzle
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Deze limabonendip is een heerlijk alternatief voor hummus: fluweelzacht van structuur en vol van smaak. De knoflookdrizzle geeft nét dat beetje extra. Lekker bij geroosterd brood, rauwkost of crackers.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de bonen en de helft van het vocht uit de blikken of potten in een keukenmachine. Voeg de olie, het citroensap, de tahin, zout en peper toe.
Maal in 3-4 minuten glad en romig. Voeg naar wens wat extra citroensap of olijfolie toe. Lepel de dip in een serveerschaaltje
Verhit voor de knoflookdrizzle de olie in een klein koekenpannetje op laag vuur. Bestrooi met de pul biber, het chilipoeder en de knoflook.
Bak 2-3 minuten tot het mengsel sist en geurt. Breng op smaak met zout en schenk de drizzle over de dip.
Bestrooi met de bieslook en serveer met crudités en crackers om te dippen. In de koelkast blijft de dip twee dagen goed.










