
Aardbeienblondies met clotted cream
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Zacht, smeuïg en net even anders. Deze aardbeienblondies combineren het zoete van witte chocolade met frisse aardbei en een romige swirl van clotted cream.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de compote in een klein pannetje op middelhoog vuur en laat 10-15 minuten koken, tot het lijkt op jam. Roer regelmatig door.
De compote is klaar als de aardbeien zacht zijn, maar nog wel hun vorm behouden. Laat afkoelen.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur tot het schuimt en lichtgoudkleurig is. Neem van het vuur.
Roer de basterdsuiker, de kristalsuiker, 3⁄4 van de chocolade en het zout erdoorheen. Roer tot de chocolade glad en gesmolten is.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C) en bekleed een brownievorm (20 x 30 cm) met bakpapier. Klop de eieren en de vanille door het chocolademengsel.
Zeef de bloem boven het mengsel en spatel erdoorheen tot je een glad beslag hebt. Spatel de rest van de chocolade erdoorheen.
Schenk het beslag in de brownievorm en strijk glad. Lepel hoopjes van de aardbeiencompote en de clotted cream erop en swirl losjes door het beslag met een satéprikker of tafelmes.
Bak 45-50 minuten in de oven, tot de randjes goudkleurig en stevig zijn en loskomen van de vorm. Het midden ziet er nu nog zacht uit, maar stijft op terwijl de blondie afkoelt.
Laat helemaal afkoelen en snijd in stukken. Serveer op kamertemperatuur of zet in de koelkast voor stevigere blondies.










