Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Slaspiesjes van de barbecue met manchego en sherryazijndressing

Slaspiesjes met manchego en sherryazijndressing

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Wil je bij de barbecue een vegetarische optie bieden? Maak deze heerlijke spiesjes met frisse sla, hartige manchego en fruitige sherryazijndressing.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dressing

Wil je bij de barbecue een vegetarische optie bieden? Maak deze heerlijke spiesjes met frisse sla, hartige manchego en fruitige sherryazijndressing.
Wist je dat?
Manchego is een Spaanse kaas uit La Mancha, gemaakt van schapenmelk. Hij heeft een stevige structuur en een licht pittige smaak.

Bereiding

  1. Roer voor de dressing de sjalot, de sherryazijn, de mosterd en de honing in een kom door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de kaas en de bieslook erdoorheen.

  2. Halveer de kropjes sla en rijg telkens 3 helften aan een (of twee) spies(en). Bedruip het snijvlak van de sla met olijfolie. Bereid de Big Green Egg met het rvs-rooster en verhit tot 200°C.

  3. Grill de sla met het snijvlak naar beneden op het rooster. Neem van het rooster en leg op een bord. Schep direct de dressing eroverheen. Lekker met knapperige croutons.

Per portie: 157 kcal | 8 g koolhydraten | 4 g eiwit | 12 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!