
Fort Negen is de bakkerij, bekend van de ijscroissants en het broodje kaassoufflé. Maar wat gebeurt er eigenlijk vóór die iconische lekkernijen in de vitrine liggen? Marieke neemt een kijkje achter de schermen:
Lees verder na de advertentie
Wie zijn dag bij de bakker wil beginnen, weet: dat wordt vroeg opstaan. Toch valt het mij vies tegen wanneer ’s ochtends om vijf uur de wekker gaat. Het schelle geluid snerpt door mijn slaapkamer en mijn vriend bromt dat ik snel uit bed moet. Vooruit dan maar. Als Maarten Langeslag en zijn team het bij Fort Negen elke dag kunnen, dan kan ik het voor één ochtendje ook.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Bakkerij Fort Negen
Een klein kwartiertje later zit ik met slaperige ogen in de auto, onderweg naar Amsterdam. Terwijl mijn buik begint te knorren, groeit mijn nieuwsgierigheid. Zouden ze al aan het werk zijn als ik aankom? Liggen de koffiebroodjes dan al op de plaat, of beginnen ze pas net met bakken? Is de winkel dan al open of is dat pas ná het ontbijt? En starten zij de dag meteen in volle vaart, of staan zij daar ook nog half in dromenland?
Kijkje achter de schermen
Benieuwd naar de antwoorden? Je leest het in de nieuwste Foodies met Fort Negen, die je tijdelijk zonder verzendkosten kunt bestellen:
Foodies x Fort Negen
Lekker veel zelf bakkenZuurdesembrood, croissants, taarten, koekjes, cakes… in deze unieke editie van Foodies speelt bakken de hoofdrol!
- Leer je eigen desembrood bakken;
- Proef ons eigen bakkersbroodje met zachte butter chicken;
- Maak croissants in alle smaken én meer!

Deze uitgave wordt rond 5 september bij je thuisbezorgd. Ben je abonnee? Dan valt ‘ie automatisch bij je op de mat.
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Onze tips

Banketbakkersroom: crème de la crème

Op bezoek bij de meest unieke bakkerij van Nederland

Dit is waarom Fort Negen dé beste bakkerij van Amsterdam is

LAATSTE KANS: Foodies-editie met bakkerij Fort Negen

GEWONNEN: 3x ongefilterde olijfolie van Atrevido

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

De virale Ninja SLUSHi scoor je nu belachelijk goedkoop

Zo geef je de klassieke tarte tatin een verrassende twist

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



