Banketbakkersroom

Banketbakkersroom wordt ook wel gele room of crème patissière genoemd. Eigenlijk is het geen echte room, maar een gekookte, puddingachtige crème. Je maakt deze crème op basis van onder andere melk, vanille, suiker en eidooiers. Je kent het waarschijnlijk als de bekende vulling van de tompouce en het puddingbroodje van de bakker. Ook taarten, eclairs, vlaaien en bijvoorbeeld smakelijke soezen worden ermee gevuld. Heb jij er al weleens mee gebakken?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept voor banketbakkersroom

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf de lekkerste banketbakkersroom maakt? Meer dan 15 minuten heb je niet nodig. Al moet je natuurlijk even wachten tot de room goed afgekoeld is. Probeer dit basisrecept maar eens, hierna wil je nooit meer anders!

Banketbakkersroom

> naar het recept voor banketbakkersroom

Recepten met banketbakkersroom

Hoe lekker het ook is om het hele pannetje room uit te likken, er zijn veel recepten waarin je het verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassieke appeltaart, puddingbroodjes of soesjes? Wij verzamelden de vier lekkerste recepten voor je.

Appeltaart met banketbakkersroom

Deze klassieke appeltaart wordt onweerstaanbaar lekker door de toevoeging van de room. Probeer maar eens uit, je hebt vast nog nooit zo’n romige appeltaart gegeten!

Appeltaart met banketbakkersroom

> naar het recept voor appeltaart met banketbakkersroom

Koffiesoesjes

Slagroomsoesjes, maar dan net even wat anders. Deze soesjes vul je namelijk niet met slagroom, maar met room en koffie. Erg lekker bij bijvoorbeeld – je raadt het al – de koffie of thee.

koffiesoesjes

> naar het recept voor koffiesoesjes

Puddingbroodjes

Dit recept is absoluut favoriet op de redactie. Een heerlijke zacht broodje met een romige en zoet vulling. Net als bij Bossche bollen hoort knoeien er een beetje bij natuurlijk.

Banketbakkersroom: puddingbroodjes

> naar het recept voor puddingbroodjes

Chocoladebavarois met oreo-kruimels

Met crème patissière als basis maak je fantastische bavarois. Zeker in combinatie met chocolade en oreo-kruimels. Loopt het water je al in de mond?

Chocoladebavarois met oreo-kruimels

> naar het recept voor chocoladebavarois met oreo-kruimels