
Smoky varkensschouder uit de slowcooker
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Doordat de varkensschouder langzaam wordt gegaard in de slowcooker wordt hij supermals en krijgt hij een nog lekkere smaak. In combinatie met de baked beans zet je zo een heerlijk voedzaam en verwarmend bord comfortfood op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwijder eventueel touw van het vlees en snijd met een scherp mes het vel in één stuk weg. Leg het vel op een bakplaat, dep droog en bestrooi met fijn zeezout. Zet in de koelkast terwijl je de saus maakt.
Verhit de olie in een slowcooker, of verhit een braadpan op middelhoog vuur als je slowcooker geen bakfunctie heeft. Bak de ui en de bleekselderij met een snufje zout ca. 8 minuten, tot ze licht goudkleurig zijn.
Roer de knoflook erdoorheen, bak ca. 1 minuut mee en voeg de rest van de ingrediënten, behalve de bonen, toe. Breng zachtjes aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
Leg de varkensschouder in de saus. Kook 6-8 uur op high of 10-12 uur op low, tot het vlees heel zacht is als je er met een mes in prikt en je het makkelijk uit elkaar kunt trekken.
Schep het extra vet van de bovenkant af. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar in de saus. Roer de bonen erdoorheen.
Gebruik de reduceerfunctie of laat koken met het deksel eraf, ca. 30 minuten, of tot de saus naar wens is ingedikt. Proef en breng op smaak met zout, peper en extra worcestershiresaus en basterdsuiker.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C). Dep het vel weer droog, snijd met een scherp mes in dunne reepjes in, maar niet door en zet in de oven.
Bak 25-30 minuten, tot het gerezen en krokant is. Breek in stukken en verdeel over de bonen. Serveer met krokant brood, zure room en wat tabasco.










