
De lekkerste gerechten kosten nou eenmaal tijd. Maar wat als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan? Dan is de slowcooker dé uitvinding. Hiermee kun je de lekkerste eenpansgerechten maken, zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Wij delen onze favoriete slowcooker recepten!
Lees verder na de advertentie
Slowcooker recepten
Heb je een slowcooker in de kast staan, maar geen idee wat je erin moet maken? Wij helpen je graag verder! Deze heerlijke recepten zijn stuk voor stuk geschikt om te maken in de “crockpot”. Het enige wat jij hoeft te doen is je favoriet kiezen uit dit lijstje met slowcooker recepten, de boodschappen in huis halen, het apparaat aanzetten en te wachten tot je het uit de pan kunt halen!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten uit de slowcooker:

Bao’s met sticky buikspek uit de slowcooker
Wie geen slowcooker heeft, haalt er wel een in huis bij het zien van dit recept. Deze sticky bao’s zijn om je vingers bij af te likken. Lekker voor bij de borrel of Aziatisch streetfood avondje!

Kipcurry met kokosmelk
Hoe maak je een curry nog smaakvoller? Juist ja, door het uren op lage temperatuur te laten sudderen. De kokosmelk neemt dan alle specerijen en smaken goed op.

Brisketchili uit de slowcooker
Grote stukken vlees zijn ideaal om te garen in de slowcooker want de bereiding op lage temperatuur maakt het vlees heerlijk sappig en mals. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze brisketchili? Mocht je geen brisket kunnen krijgen dan kun je ook voor sukade- of riblappen kiezen.

Chili con carne voor in de slowcooker
Een chili con carne die je langzaam laat garen, zodat alle smaken er nog beter in kunnen trekken. Dat moet wel lekker zijn, toch? Probeer het met dit recept!

Erwtensoep uit de slowcooker (met rookworst)
Wist je dat soepen ook heel geschikt zijn om in het apparaat te maken? Denk bijvoorbeeld aan deze smaakvolle erwtensoep. Lekker op gure winterdagen maar zeker ook in de zomer wanneer je verlangt naar de koudere tijd.

Stoof met worst, prei en bacon uit de slowcooker
Door deze stoof uren te laten sudderen komen de smaken van worst, prei en bacon perfect tot hun recht. En het beste? Je hebt er geen omkijken naar…

Broodje pulled BBQ-pork met sinaasappel, tijm en koolsalade
Echte pulled pork maak je in de slowcooker; het vlees blijft ontzettend mals en valt toch soepel uit elkaar. Beleg op een broodje met wat toppings en BBQ-saus en je hebt het ultieme broodje pulled pork.
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Pepperoni pizzabake
Pizza in de slowcooker? Het kan! Verwacht geen krokante pizzabodem maar de smaken van je favoriete Italiaanse gerecht in een stoofpan. Tip: de pepperoni is in dit gerecht heel makkelijk weg te laten om zo een vegetarische variant te maken.

Brisketstoof met rode wijn en tijm
Brisket kun je perfect garen in een slowcooker. Wel is het slim het vlees van tevoren eerst goed aan te braden in de koekenpan. Door het Maillard-effect wordt het vlees zo extra smaakvol.

Langzaam gegaarde zalm met dille uit de slowcooker
Wil je een spektakelstuk op tafel zetten? Dan is deze langzaam gegaarde zalm met dille je beste vriend. Iedereen zal onder de indruk zijn, terwijl jij er nauwelijks omkijken naar had!

Auberginecurry met kikkererwten
Curry is altijd een goed idee. Deze vegetarische variant heeft superveel smaak, doordat de ingrediënten langzaam garen in de crockpot. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten.
Lees ook:

Bao’s met sticky buikspek uit de slowcooker
Wie geen slowcooker heeft, haalt er wel een in huis bij het zien van dit recept. Deze sticky bao’s zijn om je vingers bij af te likken. Lekker voor bij de borrel of Aziatisch streetfood avondje!
Ingrediënten
- 1 kg buikspek zonder zwoerd (in blokjes van 3×3 cm)
- 6 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 cm gember (in plakjes)
- 4 el lichte sojasaus
- 3 el donkere sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 2 el donkere basterdsuiker
- 1 el honing
- 50 ml mirin (Japanse rijstwijn)
- 8 bao buns
- bosui (dungesneden)
- gebakken uitjes
- (sesam)mayonaise
Bereiding
Doe de buikspekblokjes samen met de knoflook, ui en gember in de pot van de slowcooker.
Roer de sojasaus, ketjap, basterdsuiker, honing en mirin tot een gladde saus en schenk deze bij het spek in de pot.
Gaar het buikspek 4 uur op High of 6 uur op Low.
Stoom de bao’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep het sticky buikspek in de gestoomde bao’s en garneer met bosui, gebakken uitjes en (sesam) mayonaise.
Onze tips

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.