
Hazelnootmeringues met vanilleroom
Eenvoudig
ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Op zoek naar een feestelijk dessert? Met deze schuimpjes van hazelnoot zet je met gemak een luxe gerecht op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur tot ze lichtgoud zijn.
Laat de hazelnoten afkoelen. Maal vervolgens fijn in een keukenmachine of met het hakmolentje van een staafmixer.
Doe de eiwitten en het zout in een schone kom en klop tot zachte pieken. Voeg de suiker een paar eetlepels per keer toe en klop tot je glanzende, stijve pieken hebt.
Spatel de geroosterde hazelnoot erdoorheen. Schep met een opscheplepel hopen meringue op de bakplaten en laat daarbij wat ruimte tussen de meringues.
Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C) en bak de meringues ca. 1 uur en 30 minuten. Zet de oven daarna uit en laat de meringues ca. 2 uur afkoelen in de oven.
Doe alle ingrediënten voor de vanilleroom in een kom en klop tot zachte pieken. Lepel de room over de afgekoelde meringues en bestrooi met nougatine.











