Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Moinkballs in een schaalte

Moinkballs

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Moinkballs zijn sappige gehaktballetjes, omwikkeld met bacon en worden vaak gegeten met barbecuesaus. Je kunt ze eten met de barbecue, maar ook perfect als tapas- of borrelhapje!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

Lees verder na de advertentie

Moinkballs zijn sappige gehaktballetjes, omwikkeld met bacon en worden vaak gegeten met barbecuesaus. Je kunt ze eten met de barbecue, maar ook perfect als tapas- of borrelhapje!
Serveertip
Deze moinkballs passen perfect op een borrelplank, maar zijn ook heerlijk om in de kaasfondue te dippen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng alle ingrediënten voor het gehakt en kneed goed door elkaar.

  2. Vorm 10 balletjes van gelijke grootte en wikkel ze in een plakje spek. Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze ca. 20 minuten in de oven.

  3. Roer de barbecuesaus, de ciderazijn en de suiker door elkaar. Neem de balletjes uit de oven en bestrijk met het barbecuesausmengsel. Rooster in nog ca. 15 minuten gaar in de oven.

Per portie: 186 kcal | 7 g koolhydraten | 11 g eiwit | 13 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Jasper Bosman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!