Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bijgerechten: zoete aardappelfrietjes

Zoete-aardappelfriet

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen. Deze gefrituurde zoete-aardappelfriet is het ultieme bijgerecht voor wie houdt van een beetje luxe op het bord.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen. Deze gefrituurde zoete-aardappelfriet is het ultieme bijgerecht voor wie houdt van een beetje luxe op het bord.
Tip
Lekker met knoflookmayonaise!

Bereiding

  1. Was de tijm en de oregano en dep ze goed droog. Pluk de tijmen oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Kneus het komijnzaad en de chilivlokken grof in een vijzel. Meng de kruiden en het zeezout met het komijnzaad en de chilivlokken in de vijzel, zorg dat het geheel niet te fijn wordt.

  2. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in langwerpige frieten van gelijke dikte (ca. 1×1 cm). Meng de frieten met de maïzena en klop de overtollige maïzena er goed af.

  3. Frituur de zoeteaardappelfrieten portiegewijs in 5 a 7 minuten goudbruin in de olie. Schep de frieten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi direct met een ruime hoeveelheid van het kruidenmengsel. Lekker met knoflookmayonaise (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Per portie: | 87 g koolhydraten | 6 g eiwit | 16 g vet

Foto: Rob Kerkvliet Servies: Dille & Kamille, Subba, eigen collectie

Verschil in aardappel
Wat is het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel? Wij leggen het voor je uit!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!