Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
mincemeat

Mincemeat

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Traditioneel gaat mincemeat in mincemeat pie, een zoet taartje voor kerst. Mincemeat smaakt ook lekker in appel- en perentaarten. Tip: Gekonfijte sinaasappelschil maak je zo!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Traditioneel gaat mincemeat in mincemeat pie, een zoet taartje voor kerst. Mincemeat smaakt ook lekker in appel- en perentaarten. Tip: Gekonfijte sinaasappelschil maak je zo!

Bereiding

  1. Was de citroen en de sinaasappel met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil er fijn af. Pers de citroen en de sinaasappel uit. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de gekonfijte sinaasappelschil in kleinere stukjes.

  2. Meng alle ingrediënten behalve de brandy door elkaar. Verwarm alles in een pan op laag vuur tot het niervet is gesmolten. Breng tot het kookpunt, neem de pan van het vuur en roer de brandy erdoorheen. Doe de mincemeat in een schone, gesteriliseerde pot en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plek.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!