Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
mincemeat

Mincemeat

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen en de sinaasappel met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil er fijn af. Pers de citroen en de sinaasappel uit. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de gekonfijte sinaasappelschil in kleinere stukjes.

  2. Meng alle ingrediënten behalve de brandy door elkaar. Verwarm alles in een pan op laag vuur tot het niervet is gesmolten. Breng tot het kookpunt, neem de pan van het vuur en roer de brandy erdoorheen. Doe de mincemeat in een schone, gesteriliseerde pot en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plek.

Traditioneel gaat mincemeat in mincemeat pie, een zoet taartje voor kerst. Mincemeat smaakt ook lekker in appel- en perentaarten. 

  1. Was de citroen en de sinaasappel met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil er fijn af. Pers de citroen en de sinaasappel uit. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de gekonfijte sinaasappelschil in kleinere stukjes.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de brandy door elkaar. Verwarm alles in een pan op laag vuur tot het niervet is gesmolten. Breng tot het kookpunt, neem de pan van het vuur en roer de brandy erdoorheen. Doe de mincemeat in een schone, gesteriliseerde pot en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plek.


*Gekonfijte sinaasappelschil maak je zo!
Foto: Eddy Haitjema  Foodstyling: Willem van Santen  Styling & receptuur: Willemijn van der Kamp

Foto: Eddy Haitjema  Foodstyling: Willem van Santen  Styling & receptuur: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)