Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
okonomiyaki

Okonomiyaki

In samenwerking met de Vegetariƫrsbond.
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven. Lekker als lunch, diner of als snack.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven. Lekker als lunch, diner of als snack.

Bereiding

  1. Klop met een garde de eieren in een kom los. Voeg de bloem toe en klop met de garde tot een glad beslag.

  2. Voeg de sojasaus, de gember, de Chinese kool, de taugƩ, de lente-ui, de knoflook en de wortel toe en roer door het beslag. Breng het beslag op smaak met peper.

  3. Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan. Schenk de helft van het beslag in de pan en bak de omelet aan beide kanten gaar en goudbruin. Herhaal met het overige beslag zodat je 2 pannenkoeken hebt.

  4. Garneer de pannenkoeken met de furikake of sesamzaadjes en de Japanse mayonaise.

Per portie: 432 kcal | 30 g koolhydraten | 30 g eiwit | 17 g vet
Wist je dat?
"Okonomiyaki kun je in heel Japan eten, maar vooral in de steden Hiroshima en Osaka vind je het overal op de menukaart. Het betekent zoiets als ā€˜gebakken-naar-jouwsmaak’. Voeg er dus vooral ingrediĆ«nten aan toe die jij zelf lekker vindt," vertelt Eveline Wu bij haar eigen okonomiyaki recept.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!