Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zalm in witte wijnsaus in gourmetpannetje

Gourmet recept: zalm met wittewijnsaus

  • Eenvoudig

Upgrade je normale stukje zalm met dit lekkere gourmet recept. De wittewijnsaus geeft een smaakvolle twist en maakt dit gerecht een stuk minder doorsnee.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Upgrade je normale stukje zalm met dit lekkere gourmet recept. De wittewijnsaus geeft een smaakvolle twist en maakt dit gerecht een stuk minder doorsnee.

Bereiding

  1. Breng in een klein pannetje de witte wijn, visbouillon en room aan de kook en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Laat de saus afkoelen.

  2. Snijd de zalm in plakjes van 0,5 centimeter dik.

  3. Schep per portie een lepel saus in een gourmetpannetje. Leg het pannetje vol met plakjes zalm. Bestrooi met een beetje peper en zout. Schep er 1 theelepel boter bovenop.

     

  4. Verwarm het pannetje ongeveer 3 minuten op de bakplaat, tot de saus begint te borrelen. Zet het pannetje daarna nog 2 minuten onder de grill. Garneer met een takje dille.

Tip
Maar wat eet je er dan bij? De zalm kun je heel goed samen met deze gourmet bijgerechten serveren.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)
Uit het boek

Gourmetpret met Danny

€ 14,99
Gourmetpret met Danny
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!