Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Rendang van kalfsschenkel

Rendang van kalfsschenkel

  • Gemiddeld

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
12

Ingrediƫnten

Voor de rendangpasta

Voor de knapperige uien

Om te serveren

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Giet voor de rendangpasta kokend water over de gedroogde pepers en laat ze 5-10 minuten weken. Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en hak de pepers grof. Maal de pepers met de overige ingrediƫnten voor de pasta in een blender of keukenmachine tot een gladde pasta.

  2. Bestrooi de kalfsschenkel met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in een grote braadpan. Schroei het vlees rondom dicht tot het goed bruin kleurt – doe dit eventueel in porties. Schep het vlees uit de pan.

  3. Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en bak de rendangpasta ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk, de steranijs en het kaneelstokje toe en breng het tegen de kook aan. Schraap eventuele aangekoekte stukjes los van de bodem. Doe het vlees terug in de pan en giet er zoveel water bij dat het vlees onderstaat. Zet een deksel op de pan en laat het geheel 2,5-3 uur op laag vuur sudderen tot het vlees heel zacht is.

  4. Haal voor de knapperige uien de sjalottenringen goed uit elkaar. Week ze ca. 10 minuten in de melk en giet af. Meng de bloem met zout en peper en haal de ringen erdoorheen. Verhit 2 cm olie in een koekenpan op hoog vuur, maar voorkom dat de olie gaat roken. Schud de overige bloem van de sjalottenringen en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak ze 1-2 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen. Serveer de rendang met de rijst, de krokante ui, de rode peper en de koriander.

Per portie: 531 kcal | 16 g koolhydraten | 31 g eiwit | 38 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Anna Glover Foto’s: Sam Stowell Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!