Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

In samenwerking met Vegetariƫrsbond
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Jackfruit leent zich met zijn draadjesvleesachtige structuur mooi als vleesvervanger in een vegetarische hachee. Lekker bij de hutspot!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor de hachee

Voor de hutspot

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Jackfruit leent zich met zijn draadjesvleesachtige structuur mooi als vleesvervanger in een vegetarische hachee. Lekker bij de hutspot!

Bereiding

  1. Verhit voor de hachee de olie in een braadpan en bak er de ui, de winterpeen en de bleekselderij in 5-8 minuten zacht in. Voeg het jackfruit toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met het bier en laat het tot de helft inkoken. Voeg de groentebouillon en alle kruiden en specerij en toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat ca. 30 minuten rustig stoven tot de helft van het vocht is ingekookt.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng voor de hutspot de olijfolie met de honing, het karwij zaad, zout en peper in een grote kom. Doe de uien en de winterpeen erbij en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

  3. Doe intussen de aardappels in een pan met koud water en ½ tl zout en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels met de warme melk en de boter tot een grove puree. Breng de puree op smaak met de mosterd en zout en peper naar smaak. Schep de geroosterde groenten luchtig door de puree.

  4. Haal de kruiden en specerij en uit de hachee en roer de kruidkoek en de stroop erdoorheen. Verdeel de hutspot over borden en serveer de hachee eroverheen. Garneer met de peterselie.

Per portie: 685 kcal | 86 g koolhydraten | 10 g eiwit | 29 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (13 stemmen)

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!