Bereiding

1. Verhit voor de hachee de olie in een braadpan en bak er de ui, de winterpeen en de bleekselderij in 5-8 minuten zacht in. Voeg het jackfruit toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met het bier en laat het tot de helft inkoken. Voeg de groentebouillon en alle kruiden en specerij en toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat ca. 30 minuten rustig stoven tot de helft van het vocht is ingekookt.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng voor de hutspot de olijfolie met de honing, het karwij zaad, zout en peper in een grote kom. Doe de uien en de winterpeen erbij en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

3. Doe intussen de aardappels in een pan met koud water en ½ tl zout en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels met de warme melk en de boter tot een grove puree. Breng de puree op smaak met de mosterd en zout en peper naar smaak. Schep de geroosterde groenten luchtig door de puree.

4. Haal de kruiden en specerij en uit de hachee en roer de kruidkoek en de stroop erdoorheen. Verdeel de hutspot over borden en serveer de hachee eroverheen. Garneer met de peterselie.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Per portie: ca. 685 kcal
10 g eiwit | 29 g vet | 86 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen