Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Wentelteefjes van pandoro

Wentelteefjes van pandoro met bessen-saliecompote

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Heb jij al wel eens van pandoro gehoord? Pandoro (pane d’oro: gouden brood) is hĆ©t Italiaanse kerstbrood, denk aan een panettone, maar dan zonder fruit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediƫnten

Voor de bessen-saliecompote

Lees verder na de advertentie

Heb jij al wel eens van pandoro gehoord? Pandoro (pane d’oro: gouden brood) is hĆ©t Italiaanse kerstbrood, denk aan een panettone, maar dan zonder fruit.
Waar koop je pandoro?
Je vindt pandoro bij Italiaanse delicatessenwinkels of online. Zoek je toch een alternatief? Steek dan grote cirkels uit dikke plakken brioche.

Bereiding

  1. 1. Breng voor de bessen-saliecompote alle ingrediënten in een pan aan de kook. Kook 10-15 minuten tot de bessen stukgekookt zijn en het vocht stroperig wordt. Neem van het vuur en verwijder de blaadjes salie.

  2. 2. Knip uit een stevig stuk papier een stervorm ter grootte van de plakjes pandoro uit.

  3. 3. Klop de eieren, de melk, het vanille-extract en de suiker door elkaar. Wentel de plakjes pandoro met beide zijden in het eimengsel, tot de pandoro het vocht geabsorbeerd heeft. Verhit op middelhoog vuur boter in een grote koekenpan. Bak enkele plakjes pandoro tegelijkertijd in 3-4 minuten goudbruin. Herhaal met de overige plakken.

  4. 4. Leg de stervorm op de wentelteefjes en bestuif ze met poedersuiker. Dien op met de bessen-saliecompote.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!