Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Duxelles

Duxelles

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Duxelles; onmisbaar als je een klassieke Beef Wellington maakt. Met dit simpele recept breng je het heerlijk op smaak.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Duxelles; onmisbaar als je een klassieke Beef Wellington maakt. Met dit simpele recept breng je het heerlijk op smaak.
Dit recept is de perfecte hoeveelheid voor 1 Beef Wellington.

Bereiding

  1. Hak de champignons fijn, eventueel in een keukenmachine. Doe dit in porties, zodat het mooi gelijkmatig gaat. Verhit de olie en de boter in een bakpan en voeg de champignons en de ui toe.

  2. Bak de paddenstoelen ca. 10 minuten tot het meeste vocht verdampt is en je een soort paddenstoelenpasta overhoudt. Meng de tijm en het broodkruim erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (18 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!