Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Duxelles

Duxelles

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Duxelles; onmisbaar als je een klassieke Beef Wellington maakt. Met dit simpele recept breng je het heerlijk op smaak.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Duxelles; onmisbaar als je een klassieke Beef Wellington maakt. Met dit simpele recept breng je het heerlijk op smaak.

Bereiding

  1. Hak de champignons fijn, eventueel in een keukenmachine. Doe dit in porties, zodat het mooi gelijkmatig gaat. Verhit de olie en de boter in een bakpan en voeg de champignons en de ui toe.

  2. Bak de paddenstoelen ca. 10 minuten tot het meeste vocht verdampt is en je een soort paddenstoelenpasta overhoudt. Meng de tijm en het broodkruim erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!