1 Sea Palace

Dit Chinese restaurant ziet eruit zoals je verwacht dat een Chinees restaurant eruit ziet: lampionnetjes met rood koord, stoelen met goudleren bekleding, extravagante vazen met nepbloesem erin en kamerschermen beschilderd met Chinese draken. Het eten varieert er van traditioneel (kippendij in zoetzure saus) tot modern (tofu met sichuanpepersaus). Het leukste vinden wij de dimsum-kaart met kleine gerechtjes die je tot 16.00 uur kunt bestellen.

2 Full moon

Nog meer dimsum vind je bij Full Moon Garden. Ga voor de menukaart met meer dan 80 kleine gerechtjes of kies voor het menu ‘de specialiteit van de chef’. Klinkt spannend, is het niet. Want je kunt op het menu gewoon zelf uitzoeken wat je lekker vindt. Fish head tofu soup iemand?

3 Hoitin

Als je verrast wilt worden dan duik je in de overweldigende kaart van dit restaurant. Voor de minder grote durfal: kies het speciale ‘toeristenmenu’. Wat daar op staat? Dit is wat het restaurant op de website verklapt: “Gezonde en betaalbare gerechten voor toeristen die Amsterdam komen bezoeken.” Raak jij al nieuwsgierig?

4 Dumplings (kiosk Westerpark)

Je zou er zo voorbij lopen, deze kiosk in het Westerpark. Groot is ‘ie niet, behalve dan als het op smaak aankomt. De beste dumplings van de hele stad vind je hier op deze paar vierkante meter. Bestel verschillende kleine plastic bordjes met lekkers en strijk ermee neer in het gras.

5 FuLu Mandarijn

In dit restaurant geen rode lampionnetjes aan het plafond, maar iets meer luxe. De kaart is oneindig en het kiezen moeilijk. Ga je voor een sichuaanse rijsttafel of zoek je liever je eigen gerechten bij elkaar zoals pittig gemarineerde reepjes varkensoor of dubbelgebakken buikspek? Extra handig: bij ieder gerecht staat hoe pittig het is. We blijven toch Nederlanders.

Deze lijst is samengesteld door Azië-liefhebber Emma de Thouars. Lees meer over haar liefde voor de Aziatische keuken in het maartnummer van foodies.