Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Chinees eten in Amsterdam

5x de beste plekken om Chinees te eten in Amsterdam

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Als je ergens divers kunt eten, is het wel in onze hoofdstad. Van Chinees tot Japans en van Koreaans tot Thais: de hele Aziatische keuken is vertegenwoordigd. Dit zijn de vijf beste Chinese restaurants in Amsterdam volgens Emma de Thouars.

Chinees eten in Amsterdam

Haast nergens in Nederland vind je zoveel diversiteit qua keukens als in onze hoofdstad. Wil je Chinees eten in Amsterdam? Dat kan als de beste. Van de toeristische Zeedijk in het centrum tot aan een kleine kiosk tegen het Westerpark aan; met dit lijstje zit je gegarandeerd goed.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Sea Palace

Als je weleens met de trein naar Amsterdam bent gereisd ken je dit grote drijvende restaurant vast. Dit Chinese restaurant ziet eruit zoals je verwacht dat een Chinees restaurant eruit ziet: lampionnetjes met rood koord, stoelen met goudleren bekleding, extravagante vazen met nepbloesem erin en kamerschermen beschilderd met Chinese draken. Het eten varieert er van traditioneel (kippendij in zoetzure saus) tot modern (tofu met sichuanpepersaus). Het leukste vinden wij de dimsum-kaart met kleine gerechtjes die je tot 16.00 uur kunt bestellen.

2. Full Moon Garden

Nog meer dimsum vind je bij Full Moon Garden, in de buurt van het Leidseplein in Amsterdam. Ga voor de menukaart met meer dan tachtig kleine gerechtjes of kies voor het menu ‘de specialiteit van de chef’. Klinkt spannend, is het niet. Want je kunt op het menu gewoon zelf uitzoeken wat je lekker vindt. Fish head tofu soup iemand?

3. Hoi Tin

Als je verrast wilt worden dan duik je in de overweldigende kaart van dit restaurant. Voor de minder grote durfal: kies het speciale ’toeristenmenu’. Wat daar op staat? Dit is wat het restaurant op de website verklapt: “Gezonde en betaalbare gerechten voor toeristen die Amsterdam komen bezoeken.” Raak jij al nieuwsgierig? Je kunt hier overigens ook de lekkerste pork buns halen, sla deze vooral niet over!

4. Dumplings (kiosk Westerpark)

Je zou er zo voorbij lopen, deze kiosk aan het Westerpark in Amsterdam. Groot is ‘ie niet, behalve dan als het op smaak aankomt. De beste dumplings van de hele stad vind je hier op deze paar vierkante meter. Bestel verschillende kleine plastic bordjes met lekkers en strijk ermee neer in het gras om heerlijk Chinees te eten in Amsterdam.

5. FuLu Mandarijn

In dit Chinese restaurant in Amsterdam geen rode lampionnetjes aan het plafond, maar iets meer luxe. De kaart is oneindig en het kiezen moeilijk. Ga je voor een Sichuaanse rijsttafel of zoek je liever je eigen gerechten bij elkaar zoals pittig gemarineerde reepjes varkensoor of dubbelgebakken buikspek? Extra handig: bij ieder gerecht staat hoe pittig het is. We blijven toch Nederlanders.

Mysterybox Vanja van der Leeden & Emma de Thouars

Lees ook:

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!