Ontbijt in Parijs

Alleen de gedachte al… Wakker worden in misschien wel de meest romantische stad van Europa. Een beetje uitslapen, rustig opstaan en dan: ontbijt! Er zijn talloze plekjes waar je terecht kan. Wij helpen je en zetten de beste hotspots voor ontbijt in Parijs op een rijtje! Pak je tas maar alvast in…

Café Marlette

Wat is er fijner dan je ontbijt in Parijs buiten beginnen? Lekker op het terras neerstrijken met een goede kop koffie terwijl je de stad ziet ontwaken. Terwijl wij wachten op een gepocheerd eitje en een toast avocado zien we de groenteboer zijn kraam uitstallen en de buurman zwaait even terwijl hij het terras opbouwt. Kinderen gaan naar school, de eerste werklui rijden voorbij en de zon piept tussen de bomen door, zo op ons tafeltje. Fijn dat er cafées in grote steden zijn die niet moeilijk doen over een fles water en waar je zo lang mag blijven zitten als je wilt. Hier hangt een hele chille vibe en dat is precies wat je zoekt in een drukke stad als Parijs.

Wil je de dag doorbrengen in Montmartre maar even rustig beginnen? Ga dan voor 10 uur naar Café Marlette, je vindt hier een leuke mix van jonge toeristen en locals: 51 rue des Martyrs, Paris 9e.

Boy

Geen Engelse kaart, geen opvallend uithangbord en geen website. Het lijkt erop alsof Boy zijn best doet om niet gevonden te worden. Zou het komen door het beperkt aantal zitplaatsen of is het omdat de keuken van Boy alle aandacht krijgt? Wij denken dat laatste, want bij Boy brunchen is het culinair genieten!

Een goedlachs meisje begroet ons bij binnenkomst en ook al kunnen we het snelle Frans niet bijbenen, ze is sympathiek en we voelen ons meteen welkom. De kaart is divers en culi, jawel! Je kiest het aantal gerechten dat je wilt bestellen en betaalt een vaste prijs. Wij kiezen: romige scrambled eggs met bieslook, zelfgemaakte brioche met witte chocolade hazelnotenpasta, aardbeiensalade met munt en oranjebloesem en als toetje gaan we voor de zelfgemaakte luchtige chocolademousse. Oh yes!

Alles wordt bij Boy met pure ingrediënten gemaakt en ze schenken veel aandacht aan het eten. De smaken zijn subtiel, klassiek en oh zo lekker. Dit is een brunch die ik nooit meer zal vergeten: dé perfecte combinatie van fris en zoet.

Er is een klein terras voor het tentje, maar alles is hier mini. Het interieur is strak, gezellig en heeft hier en daar een speelse twist zoals de kapstok. Benieuwd geworden naar Boy? Dit is het adres: 43 Rue Notre Dame de Lorette.

Aloha Café

“Nice food, for nice people.” Daar moeten we heen. Aan het einde van de ochtend stappen we Aloha in voor een ijskoffie, een salade en een quiche. Naast het Instagram-waardige interieur en de handgemaakte (door de eigenaresse ontworpen) servies is het Hawaïaanse café favoriet vanwege zijn poké bowl. Nog niet op veel plekken kun je deze gebalanceerde verse maaltijd vinden en dat vinden we zeker een plus. Naast hele fijne plekjes om te zitten en het gezellige interieur kom je hier ook voor de snelle en vriendelijke bediening en het simpele menu.

Kies een salade, quiche, sandwich of poké bowl en je lunch is gegarandeerd een succes. Niet teveel poespas op de kaart, wel heel erg lekker! Aloha vind je in het 9e: 32 Rue Pierre Fontaine.

Holybelly 5

Bij HB5 is alles tot in de puntjes geregeld. Goede bediening, heerlijk eten en geweldige drankjes. Bij HolyBelly doen ze niet aan hypes, insta-gerechten of eendagsvliegen. Nee, tijdloze goede gerechten, gezelligheid en gastvrije bediening. Dat is waarom je naar HolyBelly gaat en dat zeg je dan achteraf waarschijnlijk ook: holy belly! Alsof je bij je vrienden aanschuift, word je hier lekker verwend. En dan bestel je uiteraard een van de stack of pancakes, hmmm..

Van de grapjes op de menukaart tot het bonnetje dat je krijgt wanneer je weggaat met de tekst: ‘We love you, except when you’re annoying’. Wij blijven hier elke keer terugkomen als we in Parijs zijn.

View this post on Instagram

? SUMMER EATS ? It’s getting HOT in Paris town! Gotta adjust that menu and cool you kids right off! No better dish than tomato and mozzarella although it’s a classic to a fault! Don’t worry though, ours got a touch of the HB magic: tomato, mozza Di Buffala, pine nuts, orange blossom dressing, greens with spelt and eggs any style.? Superbe mozzarella Di Buffala de chez @terroirsdavenir, tomates coeur de boeuf, sel volcanique & pignons de pin torréfiés, assaisonné à la fleur d’oranger et servi avec une salade de petites feuilles, épeautre, radis d’été et oeuf au plat, pochés ou brouillés.☀️☀️☀️(Table side side seasoning not included!)? #AllHouseMadeEverything #ItsGoodBecauseWeCare #HbLunch #Lunch #NotBad #NotBadAtAll #NotJustPancakes #TurbiLove #TurbiLife #Turbisou #TurbiTurbi #DailySpecials

A post shared by Holybelly (@holybellycafe) on

Je kunt hier niet reserveren en dat maakt het extra gezellig, gewoon binnen komen lopen wanneer jij tijd hebt. Doe dat dan wel voor 2 uur want daarna sta je gegarandeerd een half uur in de rij. Je vindt HB5 hier: 5 Rue Lucien Sampaix.

Foto: HolyBellyCafe

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: