Advertentie
Christmas cake
Heb jij alle ingrediënten voor de cake al in huis gehaald? Zo nee, haast je naar de supermarkt zodat je vandaag een begin kunt maken met de Christmas cake. Omdat de Engelse cake een paar weken nodig heeft om zijn unieke smaak en textuur te krijgen, beginnen we op tijd voor kerst. In de weken naar kerst voeden we de cake 1 keer per week met een lepel cognac.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in:
Begin Christmas cake
Een Christmas cake bestaat voor een groot deel uit gedroogde vruchten. Die laat je alvorens je de cake bakt een nachtje weken in cognac. Na het bakken van de cake ‘voed’ je de cake iedere week met een lepel cognac. Dat geeft de cake zijn kenmerkende smaak, zijn textuur en verlengt de houdbaarheid van de cake. Wist je dat er onlangs een stuk cake geveild is van het huwelijk van koningin Victoria, begin negentiende eeuw? Zo lang kan een cake dus goed blijven!
Tips van Regula Ysewijn
Toch zijn we bij Foodies niet van plan de cake zo lang te bewaren, daarvoor is ‘ie echt veel te lekker. Voor het bakken van de cake schakelden we de hulp in van the Queen of England, Regula Ysewijn. Regula is helemaal thuis in de Britse baksels en kan ons als geen ander vertellen hoe we deze traditionele cake moeten bakken.
Lees het recept en volg het stappenfilmpje op onze Instagram, die Regula Ysewijn speciaal voor ons heeft opgenomen:
Christmas cake
Zo’n filmpje is handig natuurlijk, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je alle stappen ook nog eens rustig wilt doorlezen. Hieronder vind je het recept voor de Christmas cake. Heel veel succes!
> naar het recept van de Christmas cake
Lees ook:
Bak je mee? We maken een traditionele Christmas cake
Foodies boekenclub: “Van wafel tot koek”
Dit zijn de mooiste kerstdesserts
Onze tips
11x de lekkerste appeltaart recepten om te bakken
Hutspot maken: 3x lekkere recepten
15+ zoete aardappel recepten
15x heerlijke recepten met aardappel
11x heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.