Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Tijd om te bakken! Begin vandaag met jouw Christmas cake

Tijd om te bakken! Begin vandaag met jouw Christmas cake

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Het is zover! Kerst nadert met rasse schreden (oké, gevoelsmatig dan) en daarom beginnen we vandaag al met het bakken van een traditionele Christmas cake. Bak met ons mee en deel je resultaten op Instagram via #iamfoodies.

Christmas cake

Heb jij alle ingrediënten voor de cake al in huis gehaald? Zo nee, haast je naar de supermarkt zodat je vandaag een begin kunt maken met de Christmas cake. Omdat de Engelse cake een paar weken nodig heeft om zijn unieke smaak en textuur te krijgen, beginnen we op tijd voor kerst. In de weken naar kerst voeden we de cake 1 keer per week met een lepel cognac.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Begin Christmas cake

Een Christmas cake bestaat voor een groot deel uit gedroogde vruchten. Die laat je alvorens je de cake bakt een nachtje weken in cognac. Na het bakken van de cake ‘voed’ je de cake iedere week met een lepel cognac. Dat geeft de cake zijn kenmerkende smaak, zijn textuur en verlengt de houdbaarheid van de cake. Wist je dat er onlangs een stuk cake geveild is van het huwelijk van koningin Victoria, begin negentiende eeuw? Zo lang kan een cake dus goed blijven!

Tips van Regula Ysewijn

Toch zijn we bij Foodies niet van plan de cake zo lang te bewaren, daarvoor is ‘ie echt veel te lekker. Voor het bakken van de cake schakelden we de hulp in van the Queen of England, Regula Ysewijn. Regula is helemaal thuis in de Britse baksels en kan ons als geen ander vertellen hoe we deze traditionele cake moeten bakken.

Lees het recept en volg het stappenfilmpje op onze Instagram, die Regula Ysewijn speciaal voor ons heeft opgenomen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Foodies (@foodiesmagazine)

Christmas cake

Zo’n filmpje is handig natuurlijk, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je alle stappen ook nog eens rustig wilt doorlezen. Hieronder vind je het recept voor de Christmas cake. Heel veel succes!

> naar het recept van de Christmas cake

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!