Christmas cake voeden

Kies vanaf nu iedere week een vast moment om jouw Christmas cake een beetje aandacht te geven en hem een beetje drank te voeden. Pak hem uit en prik met een lange satéprikker wat gaatjes in de bovenkant van de cake. Besprenkel 3-4 el cognac (of whisky of rum) over de cake. De drank kan zo in de gaatjes lopen en zo kan de cake de drank goed opzuigen. Heb je geen satéprikker in huis? Je kan de cake ook bestrijken met cognac door een kwastje te gebruiken. Bestrijk de drank dan goed rondom de cake. Pak de cake vervolgens weer goed luchtdicht in.

Let op het papier

Voor het inpakken van de cake gebruik je meestal eerst een laag bakpapier en vervolgens aluminiumfolie of huishoudfolie. Let er bij het voeden van de cake goed op of het bakpapier niet vochtig is. Dat kan ervoor zorgen dat je cake gaat schimmelen. Is je papier vochtig? Vervang het dan door nieuw bakpapier. Je kan de cake gewoon op kamertemperatuur bewaren.

Bekijk hieronder hoe Regula de Christmas cake voedt. Klik op de foto om Regula in actie te zien bij het bakken van de cake.

Receptuur: Regula Ysewijn Fotografie: Greetje van Buggenhout