Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
christmas cake

Christmas cake gebakken? Zo voed je hem iedere week

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Na 3,5 tot 4 uur in de oven is jouw Christmas cake eindelijk klaar! Tijd om hem een beetje cognac te voeden en in te pakken. Tot kerst herhaal je dit iedere week om ervoor te zorgen dat je cake houdbaar blijft én zijn kenmerkende smaak krijgt.

Christmas cake voeden

Kies vanaf nu iedere week een vast moment om jouw Christmas cake een beetje aandacht te geven en hem een beetje drank te voeden. Pak hem uit en prik met een lange satéprikker wat gaatjes in de bovenkant van de cake. Besprenkel 3-4 el cognac (of whisky of rum) over de cake. De drank kan zo in de gaatjes lopen en zo kan de cake de drank goed opzuigen. Heb je geen satéprikker in huis? Je kan de cake ook bestrijken met cognac door een kwastje te gebruiken. Bestrijk de drank dan goed rondom de cake. Pak de cake vervolgens weer goed luchtdicht in.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Let op het papier

Voor het inpakken van de cake gebruik je meestal eerst een laag bakpapier en vervolgens aluminiumfolie of huishoudfolie. Let er bij het voeden van de cake goed op of het bakpapier niet vochtig is. Dat kan ervoor zorgen dat je cake gaat schimmelen. Is je papier vochtig? Vervang het dan door nieuw bakpapier. Je kan de cake gewoon op kamertemperatuur bewaren.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!