Advertentie
Christmas cake voeden
Kies vanaf nu iedere week een vast moment om jouw Christmas cake een beetje aandacht te geven en hem een beetje drank te voeden. Pak hem uit en prik met een lange satéprikker wat gaatjes in de bovenkant van de cake. Besprenkel 3-4 el cognac (of whisky of rum) over de cake. De drank kan zo in de gaatjes lopen en zo kan de cake de drank goed opzuigen. Heb je geen satéprikker in huis? Je kan de cake ook bestrijken met cognac door een kwastje te gebruiken. Bestrijk de drank dan goed rondom de cake. Pak de cake vervolgens weer goed luchtdicht in.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in:
Let op het papier
Voor het inpakken van de cake gebruik je meestal eerst een laag bakpapier en vervolgens aluminiumfolie of huishoudfolie. Let er bij het voeden van de cake goed op of het bakpapier niet vochtig is. Dat kan ervoor zorgen dat je cake gaat schimmelen. Is je papier vochtig? Vervang het dan door nieuw bakpapier. Je kan de cake gewoon op kamertemperatuur bewaren.
Lees ook:
Bak je mee? We maken een traditionele Christmas cake
Foodies boekenclub: “Van wafel tot koek”
Dit zijn de mooiste kerstdesserts
Onze tips
15x toetjes in een glaasje
Eten als je ziek bent: gezonde recepten om beter te worden
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
De lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst
Kerst amuses voor een verpletterende indruk
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.