Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
gietijzeren pan of skillet: smores

5x bakken voor Vaderdag

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor Vaderdag bij elkaar. Ga jij iets bakken voor Vaderdag komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken voor Vaderdag

Aanstaande zondag is het weer de derde zondag in juni en dat betekent: Vaderdag! Tijd om je vader eens goed te verwennen. Eerder gaven we al tips voor de leukste kookboeken om je vader cadeau te doen en deelden we ideeën voor de perfecte Vaderdag borrel. Maar hoe kun je je vader beter verrassen dan met een heerlijk ontbijt op bed of met een lekker baksel? Daarom vind je de leukste recepten om te bakken voor Vaderdag hieronder bij elkaar.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Romige spinazie omelet

Dit is wat ons betreft het perfecte ontbijt om te bakken voor Vaderdag: een omelet. Probeer deze met spinazie en tomaatjes maar eens. Dat wordt gegarandeerd smullen!

> naar het recept: romige spinazie omelet

Romige spinazie-omelet

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Welke vader is er nu niet dol op chocolade? Met deze chocoladetaart verras je elke papa (en jezelf). En eh, met dat scheutje hazelnootlikeur maak je hem vast éxtra blij!

> naar het recept: chocoladetaart met hazelnotenlikeur

chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Whiskey karamel appeltaart

De klassieker onder de taarten: appeltaart. Dit is de volwassen versie die vast elke vader lekker vindt: op zijn Engels met whiskey en rogge in het deeg en ook nog eens gezouten karamel in de appelvulling.

> naar het recept: whiskey karamel appeltaart

whiskey karamel appeltaart

Gegrilde rabarberclafoutis

Van een barbecue, een biertje én iets lekkers wordt elke vader gelukkig. Bak speciaal voor Vaderdag eens deze rabarberclafoutis. En inderdaad, dat doe je op de barbecue! Gelukkig wordt het ook nog eens mooi weer, dus steek de barbecue maar aan…

> naar het recept: gegrilde rabarberclafoutis

big green egg rabarberclafoutis

S’mores skillet met salted caramel

S’mores zijn een Amerikaanse specialiteit die onlosmakelijk verbonden is met kamperen en koken op open vuur. En welke vader houdt daar nu niet van?

> naar het recept: s’mores skillet met salted caramel

gietijzeren pan of skillet: smores

Lees ook: 7x recepten met bier

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!