Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
biefstuk en franse frietjes

Waanzinnig menu voor Vaderdag

Advertentie

Tijd om lekker lang in de keuken te staan, want het is bijna Vaderdag! Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit menu voor Vaderdag maak je gegarandeerd indruk.

Menu voor Vaderdag

Jouw vader staat altijd voor je klaar: hij plakt je fietsbanden, helpt je met alle nodige klussen en de gezamenlijke etentjes zijn nog altijd een feest. De hoogste tijd om hem eens flink te verrassen met een heerlijke menu voor Vaderdag!

Speciaal voor hem zetten we stoere gerechten op tafel met bier, biefstuk en whiskey! Kan jij jouw vader hier wel mee bekoren? Lees dan snel verder!

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht voor Vaderdag

We gaan wat open deuren intrappen maar de meeste mannen houden van bier. Geef hem dus een koud pilsje in de hand en serveer deze heerlijke pretzels erbij. Want bier en snacks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je maakt ze met donker bier, dat geeft een rijkere smaak. En omdat kaas baas is, dip je ze in een smeuïg smeersel van camembert.

bierpretzels

Bierpretzels met grof zout en camembertdip

Heerlijk als voorgerecht óf als borrelhapje!

Naar het recept

Hoofdgerecht voor Vaderdag

Is jouw vader een echte meatlover? Verras hem dit weekend dan met een goed stuk biefstuk als hoofdgerecht van het Vaderdag menu. Omdat het een speciale dag is, serveren wij er geen kruidenboter maar misoboter bij. Extra speciaal!

biefstuk en franse frietjes

Biefstuk met misoboter en togarashi-frietjes

De misoboter is lekker bij elke soort biefstuk, op elke manier bereid, dus ga voor je eigen favoriet.

Naar het recept

Nagerecht voor Vaderdag

Met een klassieke appeltaart zit je altijd goed. Speciaal voor Vaderdag geven we ‘m dit weekend en twist en maken deze volwassen whiskey-karamelappeltaart. Wij maken ‘m op zijn Engels, met whiskey en rogge in het deeg en gezouten karamel in de appelvulling. Maar pas op: na één hap ben je verslaafd.

whiskey karamel appeltaart

Whiskey karamel appeltaart

Volwassen appeltaart op zijn Engels met whiskey en rogge in het deeg en gezouten karamel in de appelvulling.

Naar het recept

Meer inspiratie voor Vaderdag? Lees dan ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!