Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Oreo koekjes

Vers van de pers: giftige Oreo’s, speciaalbierabonnement en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Giftige Oreo’s

Je kent ze misschien als de koekjes die je moet draaien, likken en dippen voor je ze opeet maar doe dat voortaan maar niet meer. Er blijken namelijk giftige stoffen in Oreo’s te zitten. Het Noordhollands Dagblad meldt dat cacaofabriek Olam in Koog aan de Zaan al jarenlang giftig ammoniak met gemalen cacaobonen mengt om de beroemde Oreo-koekjes zwart te maken. Met een beetje ammoniak is niets mis, de toevoeging staat zelfs op de verpakking vermeld. Maar de grote hoeveelheden van de fabriek zijn wel omstreden. De klokkenluider laat weten dat de cacaofabriek niet ontworpen is om zulke grote hoeveelheden ammoniak te verwerken: “Er is nooit voldoende geld geïnvesteerd om dat op een behoorlijke wijze te doen. Te duur, vonden ze. De ammoniak kiert dus uit alle hoeken en gaten, de stank is enorm. Het milieu? Dat interesseert de bedrijfstop niet. Wel het zwarte cacaopoeder en wat ze ermee verdienen.”

Laat jij de giftige Oreo’s daarom liever links liggen? Je kunt de Amerikaanse koekjes vervangen door chocoladekoekjes te mengen met wat roomkaas en ook poedersuiker. De onderstaande taart kunnen wij namelijk niet missen!

> naar het recept: oreo-Baileys-taart

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart giftige oreo's

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Perfecte pokébowls

Ben jij ook zo’n fan van de pokébowls van Poké Perfect? Wij wel! Zeker nu we weten dat ze een speciale samenwerking zijn aangegaan. Sterrenchef Ron Blaauw creëerde namelijk drie special editions die je tot eind februari kan afhalen in alle vestigingen. De eigenaren van Poké Perfect, Quinta en Gerrit Jan Witzel, en Blaauw staken de koppen bij elkaar en ontwikkelden drie warme, Indonesisch geïnspireerde bowls. Alle drie hebben een basis van sushirijst, verschillende groentes en sambal goreng telor (gekookt eitje in pittige saus) en worden gegarneerd met gebakken knoflook, chilivlokken, seroendeng en lente-ui. Ga jij ze proberen?

oké Perfect en topchef Ron Blaauw slaan handen ineen

De Proeftuin

Ben je last-minute nog op zoek naar een tof cadeau voor de feestdagen? Dan tippen wij graag De Proeftuin van Hertog Jan. Dit is een speciaalbierabonnement waarbij je ieder kwartaal drie flessen gevuld met een verrassende én geheime smaak speciaalbier ontvangt. Dit abonnement is niet alleen een droom van menig bierliefhebber maar ook van de brouwers van Hertog Jan. Zo worden ze het hele jaar door uitgedaagd om extra speciale bieren te brouwen. Wat je krijgt is elk kwartaal weer een verrassing en dat maakt het juist leuk. Zo ontvingen we afgelopen week drie kruiken tarwewijn en we kunnen je verklappen: die wil je proeven!

tarwewijn hertog jan

Foodies Christmas Gifts

Het zal je niet ontgaan zijn: bij Foodies kunnen we niet wachten tot de kerst begint. Om de voorpret nog verder te vergroten spelen we dit jaar zelf voor kerstman met onze Foodies Christmas Gifts. Zie het als een soort speciale adventskalender van Foodies vol met geweldige prijzen. Geen chocolaatjes achter elk vakje, hoe lekker we ze ook vinden. Wij gaan namelijk voor groots. Van een prachtige stoomoven tot keukenmessen, van een steengrill tot een koekenpan, maar ook van een borrelplank tot een jaar lang hazelnootpasta. Elke dag is het weer een grote verrassing. Om mee te dingen naar onze prachtige prijzen hoef je niet veel te doen. Surf tot 24 december elke dag naar foodiesmagazine.nl/win, en ontdek welke winactie er voor je klaar staat!

foodies christmas gifts 2021

Lees ook: Say what?! Je kunt nu een abonnement nemen op geheime speciaalbieren

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!