
Aardappeltortilla met chorizo
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Ken je een typische Spaanse aardappeltortilla? Maak eens deze variant met chorizo, net even wat anders dan de klassieke variant. Serveer als hoofdgerecht met een groene salade of snijd de tortilla in kleine punten en serveer deze op de borrelplank.
Bereiding
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappels, de ui en de knoflook op laag vuur tot de aardappels gaar zijn.
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Doe de chorizo bij de aardappels en giet de eieren eroverheen. Bak de tortilla ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Laat de tortilla op een deksel of bord glijden en leg hem op de andere kant terug in de pan. Bak de tortilla nog ca. 3 minuten. Serveer eventueel met een groene salade.