
Aardappelwafels met ham, groene asperges en gepocheerd ei
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor het beslag de aardappel met het ei, het bakmeel, zout en peper. Voeg de melk toe en roer tot een grof beslag. Houd apart tot gebruik.
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het water bijna kookt.
Breek de eieren in afzonderlijke kopjes en laat ze voorzichtig langs de rand van de pan in het hete water glijden. Pocheer de eieren ca. 5 minuten en schep ze dan voorzichtig in een bak ijswater.
Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op één zijde 3 aspergepunten. Schep direct een pollepel van het wafelbeslag erop.
Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 5 minuten goudbruin en krokant. Bak op dezelfde manier de rest van de wafels.
Verdeel de wafels over borden. Leg op elke wafel een plakje ham en een gepocheerd ei.
Schenk de gesmolten boter erover en bestrooi met de gehakte peterselie, grof zeezout en versgemalen peper.