Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
aardappelwafels met groene asperges-gepocheerd ei en ham op een bord

Aardappelwafels met ham, groene asperges en gepocheerd ei

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Als er íets passend is bij de brunch dan zijn het wel wafels. Deze hartige variant boordevol groentes en eiwitten is dan ook heerlijk om te serveren. Lekker én voedzaam!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor het beslag

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • bakspray
Als er íets passend is bij de brunch dan zijn het wel wafels. Deze hartige variant boordevol groentes en eiwitten is dan ook heerlijk om te serveren. Lekker én voedzaam!
Maak je brunch compleet
Naast deze hartige wafels is het natuurlijk belangrijk om je brunchtafel nog meer op te vullen. Dat doe je met deze lekkere recepten!

Bereiding

  1. Meng voor het beslag de aardappel met het ei, het bakmeel, zout en peper. Voeg de melk toe en roer tot een grof beslag. Houd apart tot gebruik.

  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het water bijna kookt.

  3. Breek de eieren in afzonderlijke kopjes en laat ze voorzichtig langs de rand van de pan in het hete water glijden. Pocheer de eieren ca. 5 minuten en schep ze dan voorzichtig in een bak ijswater.

  4. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op één zijde 3 aspergepunten. Schep direct een pollepel van het wafelbeslag erop.

  5. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 5 minuten goudbruin en krokant. Bak op dezelfde manier de rest van de wafels.

  6. Verdeel de wafels over borden. Leg op elke wafel een plakje ham en een gepocheerd ei.

  7. Schenk de gesmolten boter erover en bestrooi met de gehakte peterselie, grof zeezout en versgemalen peper.

Per portie: 370 kcal | 28 g koolhydraten | 19 g eiwit | 20 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)