Bereiding

Een vergeten groente in de Nederlandse keuken maar veelgebruikt in de Scandinavische. Zoals de Noren ze noemen: jordskokk. We maken een aardpeersoep voor de koude gure dagen.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180C / hetelucht: 160C). Halveer de aardperen. Doe ze in een pan met de melk. Voeg water toe tot ze ruim onderstaan. Voeg 1 gepeld teentje knoflook en een flinke snuf zout toe. Kook de aardpeer in ca. 35 minuten helemaal gaar. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat.
  2. Snijd voor de zuurdesem-knofloofsoldaten het brood in lange stengels. Besprenkel ze royaal met olijfolie. Bestrooi ze met zout en rasp er 2 teentjes knoflook overheen. Bak ca. 12 minuten in de oven.
  3. Klop de slagroom lobbig met een snufje zout en breng op smaak met de dille. Serveer de soep met de dilleroom en de zuurdesem-knoflooksoldaatjes.

*Zelf zuurdesembrood maken? Lees hier hoe je een zuurdesemstarter maakt:

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren