Aardpeersoep met dilleroom en zuurdesem-knoflooksoldaatjes
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180C / hetelucht: 160C). Halveer de aardperen. Doe ze in een pan met de melk. Voeg water toe tot ze ruim onderstaan. Voeg 1 gepeld teentje knoflook en een flinke snuf zout toe. Kook de aardpeer in ca. 35 minuten helemaal gaar. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat.
Snijd voor de zuurdesem-knofloofsoldaten het brood in lange stengels. Besprenkel ze royaal met olijfolie. Bestrooi ze met zout en rasp er 2 teentjes knoflook overheen. Bak ca. 12 minuten in de oven.
Klop de slagroom lobbig met een snufje zout en breng op smaak met de dille. Serveer de soep met de dilleroom en de zuurdesem-knoflooksoldaatjes.