
Aperol Spritz-panna cotta
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 60 uur wachttijdca. 60 u. wachttijd
Vang de zomer in dit simpele maar mooie dessert, dat heel goed van tevoren te maken is. Sinaasappel is niet alleen een mooie garnering van een glas Aperol spritz, het is ook een belangrijk ingrediënt van de Aperol zelf én geeft de bittere Aperol een zoete, frisse tegenhanger.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Begin met de panna cotta. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Rasp intussen de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd daarna 4 mooie plakjes van ½ cm dik van de sinaasappel en snijd de schil rondom de plakjes weg. Houd de plakjes apart. Pers de rest van de sinaasappel uit en meet 50 ml af voor de Aperol-jelly.
Meng de slagroom, melk, kristalsuiker en sinaasappelrasp in een steelpan. Verwarm al roerend op laag vuur, maar laat niet koken.
Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het warme roommengsel.
Schenk het mengsel door een zeef in een maatbeker. Schenk daarna in de 4 couplegazen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Laat intussen de gelatineblaadjes voor de Aperol-jelly 10 minuten weken in koud water.
Meng de kristalsuiker, prosecco, het sinaasappelsap en de Aperol in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de warme siroop. Schenk de siroop door een zeef in een maatbeker.
Leg de plakjes sinaasappel op de panna cotta. Schenk de siroop erover en zet de glazen weer terug in de koelkast. Laat de panna cotta en de jelly nog minstens 4 uur opstijven.
De Citrusbijbel
€ 34,99









