Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Artisjoksalade

Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Brenda: "Deze artisjoksalade is perfect op een warme zomeravond en behoort tot een van mijn favoriete salade recepten. Makkelijk, lekker licht en een van mijn favorieten uit het Brenda Kookt magazine."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de dressing

Brenda: "Deze artisjoksalade is perfect op een warme zomeravond en behoort tot een van mijn favoriete salade recepten. Makkelijk, lekker licht en een van mijn favorieten uit het Brenda Kookt magazine."

Bereiding

  1. Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Snipper de ui. Laat de kikkererwten uitlekken.

  2. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  3. Meng de artisjok, de cherrytomaten, de ui en de kikkererwten op een grote schaal met de dressing. Bestrooi met het basilicum. Serveer met brood en kruidenboter.

Per portie: 460 kcal | 38 g koolhydraten | 15 g eiwit | 25 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!