Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Auberginekebab met uiensalsa

Auberginekebab met uiensalsa

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Voor de specerijenpasta

Voor de uiensalsa

Voor erbij

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Bestrooi de aubergineplakken aan beide zijden met zout. Laat de aubergine ca. 30 minuten uitlekken in een zeef. Spoel de aubergine met koud water, laat uitlekken en dep goed droog.

  2. Gril voor de uiensalsa de uien ca. 8 minuten op directe hitte op de barbecue tot ze aan beide zijden licht geblakerd zijn. Draai halverwege om. Hak de uien fijn en meng ze met de overige ingrediënten voor de salsa. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

  3. Meng de ingrediënten voor de specerijenpasta door elkaar. Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijden gelijkmatig met de pasta en rijg ze als een harmonica aan de spiesen.

  4. Gril de spiesen 15-20 minuten op de barbecue tot de aubergine zacht en licht geblakerd is. Draai regelmatig om. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous op smaak met de verse kruiden, olijfolie, citroensap, zout en peper. Serveer de auberginekebabs met de couscous, de uiensalsa en een flinke schep yoghurt.

Per portie: 273 kcal | 14 g koolhydraten | 4 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)