Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Auberginepilav met krokante halloumi

Auberginepilav met krokante halloumi

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de aubergine met 1 el ras el hanout en 1½ el olijfolie. Verdeel de aubergine over de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Rooster de aubergine 15-20 minuten in de oven tot hij zacht en goudbruin is. Meng de hete bouillon met de saffraan in een kan en zet opzij om te laten trekken.

  2. 2. Verhit intussen 1 el olijfolie in een ruime braadpan op middelhoog vuur. Bak er de ui in 10-15 minuten goudbruin en knapperig in. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de knoflook, het komijnzaad en 1 el ras el hanout ca. 1 minuut in de achtergebleven olie tot de specerijen beginnen te geuren. Voeg de rijst toe en schep goed om zodat alle korrels bedekt zijn met olie en specerijen. Blus af met de bouillon en voeg wat zout en peper toe.

  3. 3. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de rijst ca. 15 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat nog ca. 5 minuten staan met het deksel op de pan.

  4. 4. Verhit intussen ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de halloumi aan beide zijden goudbruin en knapperig in. Bestrooi met 1 tl ras el hanout en het sesamzaad.

  5. 5. Roer de rijst los met een vork en schep de geroosterde aubergine en de gebakken ui erdoorheen. Serveer de pilav met de knapperige halloumi en eventueel een schep yoghurt.

Per portie: 598 kcal | 65 g koolhydraten | 23 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English  Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)