Bananencakejes met kokos & seroendeng
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Roer het bakmeel, de baking soda, de kokosrasp, een snufje zout en een snufje kaneelpoeder door elkaar. Klop in een andere kom de suiker, 50 ml arachideolie en de eieren goed door elkaar met een garde.
2. Prak de bananen en klop ze door het eimengsel. Spatel het bakmeelmengsel voorzichtig door het beslag en meng goed door elkaar.
3. Kwast de papieren muffinbakvormpjes en de soufflébakjes in met olie. Zet de papieren vormpjes in de soufflébakjes en verdeel het beslag over de bakjes tot ze voor de helft gevuld zijn.
4. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het vuur laag en zet het stoommandje op de pan. Zet de soufflébakjes in het mandje. Doe het deksel erop en stoom de cakejes in ca. 20 minuten gaar.
5. Laat de cakejes een beetje afkoelen, schenk er wat karamelsaus overheen en bestrooi ze met kokosrasp en seroendeng.