Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Banoffee pie

Banoffee pie

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook het blikje gecondenseerde melk zonder de papieren wikkel afgesloten ca. 3 uur in een hoge pan met water. Zorg dat het blikje steeds onder water staat en voeg wanneer nodig water toe. Laat na het koken helemaal afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Maal de koekjes grof in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en maal het mengsel door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van een springvorm (24 cm Ø) en druk aan. Bak de bodem 10-12 minuten in de oven om hem wat steviger te maken. Laat afkoelen. Verwijder daarna voorzichtig de springvorm en leg de bodem op een bord.

  3. Verdeel de gekaramelliseerde gecondenseerde melk uit het blikje over de taartbodem en zet ca. 1 uur in de koelkast. Verdeel dan de plakjes banaan eroverheen. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig en verdeel over de banaan. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat hem iets afkoelen en schenk hem daarna in nonchalante lijnen over de taart.

Per portie: 692 kcal | 77 g koolhydraten | 10 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Alice Hart Foto’s: Philip Webb Styling: Victoria Allen Foodstyling: Alice Hart

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)