Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Zoete bloedsinaasappel, zure balsamico en romige burrata: echt alles is lekker aan dit recept voor een zomerse en vegetarische carpaccio.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Zoete bloedsinaasappel, zure balsamico en romige burrata: echt alles is lekker aan dit recept voor een zomerse en vegetarische carpaccio.

Bereiding

  1. Snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaasappels. Schil de bloedsinaasappels vervolgens met een scherp mes en snijd ze in zeer dunne plakjes.

  2. Was de venkel. Snijd de stronken eraf en halveer de venkel. De harde binnenkant van de venkel kun je verwijderen. Snijd de venkel in dunne plakjes. Bewaar het groen.

  3. Meng voor de dressing de olijfolie, de balsamico en het sinaasappelsap. Gebruik een garde of doe alles in een glazen potje met deksel en schud goed.

  4. Verdeel de plakjes bloedsinaasappel over 6 borden en leg hier de plakjes venkel bovenop.  Eindig met de bolletjes burrata. Decoreer met het groen van de venkel en schenk de dressing over de carpaccio.

Per portie: 265 kcal | 11 g koolhydraten | 5 g eiwit | 21 g vet

van Foodies Friends José & Mariëlla (@cookingqueensnl)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!