Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bloemkoolshoarma met granaatappel

Bloemkoolshoarma met granaatappel

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon maar laat gerust wat van de kleinere bladeren zitten. Ze zijn lekker en zien er goed uit als ze van de bbq komen.

  2. Doe de bloemkool in een grote pan en bedek hem helemaal met gezouten water. Breng aan de kook. Zet zodra het water kookt, het vuur laag en laat 5-8 minuten koken. De bloemkool moet niet te gaar worden, hij moet nog op de barbecue.

  3. Klop intussen de tahin, het citroensap en de knoflook met ½ el zout in een kom door elkaar. Voeg geleidelijk ijskoud water toe. Blijf kloppen en water toevoegen tot je een gladde saus hebt.

  4. Meng de ingrediënten voor de shoarmaboter door elkaar. Bestrijk de bloemkool royaal met de boter. Bewaar wat van de boter om de bloemkool later nog eens te bestrijken.

  5. Bereid een barbecue voor om te grillen. Leg de kolen aan één kant zodat je aan de andere kant indirect kan grillen. Gril de bloemkool als de barbecue zeer heet is rondom tot hij licht geblakerd is. Bestrijk de bloemkool regelmatig met de overgebleven boter.

  6. Neem de bloemkool als hij rondom mooi geroosterd en gaar is van de barbecue en leg hem op een bord. Schep er de tahinsaus en de granaatappelmelasse overheen. Strooi er de granaatappelpitten, de pijnboompitten, de rozenblaadjes en de peterselie overheen. Voor een glanzend effect sprenkel je er nog wat olijfolie overheen.

Per portie: 410 kcal | 7 g koolhydraten | 11 g eiwit | 36 g vet

© Olive Magazine / Immediate Foto’s: Ant Duncan Styling: Rob Merrett Foodstyling: Sal Henley

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)