
Borlottibonensalade met pecanpesto en avocado
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Bereiding
Week de borlottibonen ca. 12 uur in koud water. Kook de bonen in ca. 1 uur beetgaar in water met wat zout. Rooster de pecannoten in een droge pan goudbruin. Pel de knoflook. Verbrokkel de pecorino. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes. Maal in de vijzel de knoflook, de pecorino, de pecannoten, het basilicum en wat zout tot een grove pesto. Voeg geleidelijk 150 ml olijfolie toe.
Maak de savooiekool schoon, snijd hem in brede repen en blancheer ze kort in kokend water met wat zout. Giet de savooiekool af, spoel hem onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de kikkererwten uitlekken.
Giet de borlottibonen af en laat ze afkoelen. Meng de borlottibonen, de kikkererwten en de savooiekool met 2 el olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over een schaal.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de feta in stukken. Verdeel de avocado en de feta over de salade en druppel er de pesto overheen.