Bereiding

1. Verkruimel voor de crumble de crackers en de zeewierchips in een kom. Meng er het sesamzaad doorheen.

2. Breng de groentebouillon in een pan aan de kook, voeg de kombu toe en zet het vuur laag. Laat ca. 30 minuten trekken. Haal de kombu uit de bouillon.

3. Verhit de olie in een andere grote pan en fruit er de bosui, de gember en de knoflook ca. 5 minuten in. Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar. Neem enkele roosjes broccoli uit de soep en houd apart. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep op smaak met de miso en gembersiroop, wat zout en peper. Hak de achtergehouden broccoliroosjes grof en verdeel ze over kommen. Schenk de soep eroverheen. Serveer de crumble er in een kommetje bij om aan tafel eroverheen te strooien.

Per portie: ca. 258 kcal
8 g eiwit | 17 g vet | 18 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen