Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Bucatini met bloemkool alla palermitana

Bucatini met bloemkool alla palermitana

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bucatini, deze holle ‘spaghetti’ kun je niet slurpen… Lekker is het wel! In Palermo kunnen ze er geen genoeg van krijgen, zeker niet in combinatie met bloemkool.

Bereiding

  1. Wel de rozijnen in warm water. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Kook de bloemkool in ca. 10 minuten in water met wat zout beetgaar. Schep de bloemkool met een schuimspaan uit de pan (houd het kookwater apart voor de pasta) en laat hem afkoelen.

  2. Pel en snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui enkele minuten op laag vuur in. Voeg de ansjovisfilets toe, laat ze smelten en roer door de ui. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe.

  3. Snijd de bloemkool kleiner en voeg hem toe aan het uimengsel. Los de saffraan op in 50 ml kookwater van de bloemkool en voeg toe. Voeg voor de rode versie van het gerecht eventueel 1 el tomatenpuree toe. Zet het vuur hoger, roer goed door en breng op smaak met zout.

  4. Kook intussen de bucatini tot ca. 2 minuten voor de op de verpakking aangegeven al dente kooktijd in het kookwater van de bloemkool. Giet de bucatini af en voeg toe aan het bloemkoolmengsel in de pan. Meng alles goed door en verwarm ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg daarbij indien nodig nog een scheutje kookwater toe.

  5. Verhit intussen 2 el olijfolie in een koekenpan en rooster er het paneermeel al roerend goudbruin in. Meng er een snufje zout doorheen. Bestrooi de pasta met zwarte peper en het geroosterde paneermeel. Serveer direct.

Fotografie: Stephan van Raay / Food styling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)