Buffelmozzarella met rozemarijnolie en gedroogde tomaten
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 100°C / hetelucht: 80°C). Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie overheen en zet de tomaten ca. 1 uur in de oven tot ze semigedroogd zijn.
Verhit intussen in een pan op laag vuur 300 ml olijfolie met 2 takjes rozemarijn. Laat de olie niet te heet worden, hij mag niet bubbelen. Neem de pan van het vuur en laat ca. 10 minuten staan. Doe de takjes rozemarijn in een pot, schenk de olie erbij, sluit af en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bestrijk ze met de rozemarijnolie. Rooster het brood in ca. 4 minuten in de oven goudbruin. Pel de knoflook en wrijf het teentje over een zijde van het brood. Bestrooi de bruschetta met zout en peper.
Was de rucola en dep hem droog. Serveer de mozzarella met de tomaten, de bruschetta en de rucola. Breng op smaak met zout en peper. Bedruppel de mozzarella, de rucola en de tomaten royaal met rozemarijnolie. Druppel de balsamico over de tomaten en de rucola.