
Burrata met gegrilde aspergebroccoli
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Romige burrata, knapperige pancetta en gegrilde aspergebroccoli, een onweerstaanbare combinatie. Met wat ciabatta erbij maak je er een complete en extra smaakvolle maaltijd van.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe het oude stokbrood in een blender of keukenmachine en maal tot fijne broodkruimels. Roer de olijfolie en de knoflook door het broodkruim.
Bak het mengsel al roerend in een verwarmde koekenpan goudbruin en krokant. Neem uit de pan, breng de pangrattato op smaak met zeezout en houd apart.
Breng intussen een pan met ruim water en het keukenzout aan de kook en blancheer de aspergebroccoli ca. 3 minuten erin. Neem uit de pan en dep droog met keukenpapier
Doe de aspergebroccoli, de extra vierge olijfolie en peper in een kom en hussel goed door elkaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aspergebroccoli in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Neem uit de pan en houd apart.
Bak de salie in het hete bakvet licht krokant, maar laat niet verbranden. Neem de salie uit de pan en houd apart op een stukje keukenpapier.
Verdeel de aspergebroccoli over bordjes en leg de burrata erop. Bestrooi met de pangrattato en lepel de boter uit de koekenpan eroverheen.
Garneer met de salie en de citroenschil. Serveer met ciabatta.









