Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spaghetti cacio e pepe met geraspte kaas erover

Cacio e Pepe

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Dit klassieke pastagerecht uit Rome betekent letterlijk “kaas en peper”, ofwel de twee hoofdingrediënten van dit gerecht. Een perfect voorbeeld van hoe eenvoudig een overheerlijk gerecht kan zijn.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Dit klassieke pastagerecht uit Rome betekent letterlijk “kaas en peper”, ofwel de twee hoofdingrediënten van dit gerecht. Een perfect voorbeeld van hoe eenvoudig een overheerlijk gerecht kan zijn.
Tip
Traditioneel hoort het er niet bij, maar voor een extra hartige touch kun je wat pancetta toevoegen.

Bereiding

  1. Rooster de peperkorrels ca. 2 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Neem uit de pan en stamp fijn in een vijzel.

  2. Doe de spaghetti in een pan met ruim kokend water en het zout. Kook ca. 3 minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Doe intussen 150 g pecorino in een schaaltje, voeg 4 el van het pastawater toe en roer goed door elkaar. Houd apart.

  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de helft van de fijngestampte peperkorrels en 125 ml pastawater erin en breng aan de kook.

  5. Voeg de pasta toe en kook op laag vuur tot het water bijna is opgenomen door de pasta. Neem de pan van het vuur.

  6. Voeg al roerend het pecorinomengsel toe en roer tot de kaas een soort saus vormt om de pasta.

  7. Serveer direct en bestrooi met de rest van de geraspte pecorino en de zwarte peper.

Per portie: 725 kcal | 79 g koolhydraten | 38 g eiwit | 30 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!