Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Calamari met rode peper en koriander

Calamari met rode peper en koriander

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Calamari wordt in het zuiden van Europa veel gegeten. Het is een traditioneel gerecht dat bestaat uit gefrituurde inktvis. Door er wat rode peper en koriander aan toe te voegen geef je dit tapas hapje net dat beetje extra.

Bereiding

  1. Doe de melk en de bloem in twee aparte ondiepe kommen. Meng de maïzena door de bloem. Vul een koekenpan voor ⅓ met de olie en verhit de olie tot 180°C of tot een stukje brood er in 30 seconden goudbruin in kleurt.

  2. Haal de inktvis achtereenvolgens door de melk en de bloem. Zorg dat de inktvis rondom goed bedekt is met de bloem. Frituur de inktvisringen in porties 1­2 minuten in de hete olie tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Laat de inktvis uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zeezout.

  3. Meng de gefrituurde inktvis met de rode peper, de lente­ui, de pinda’s en de koriander. Serveer met de limoenpartjes.

Per portie: 307 kcal | 23 g koolhydraten | 19 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)

Lees verder onder de advertentie