Bereiding

1 Doe de melk en de bloem in twee aparte ondiepe kommen. Meng de maïzena door de bloem. Vul een koekenpan voor ⅓ met de olie en verhit de olie tot 180°C of tot een stukje brood er in 30 seconden goudbruin in kleurt.

2. Haal de inktvis achtereenvolgens door de melk en de bloem. Zorg dat de inktvis rondom goed bedekt is met de bloem. Frituur de inktvisringen in porties 1­2 minuten in de hete olie tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Laat de inktvis uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zeezout.

3. Meng de gefrituurde inktvis met de rode peper, de lente­ui, de pinda’s en de koriander. Serveer met de limoenpartjes.

Per portie: ca. 307 kcal
19 g eiwit | 15 g vet | 23 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Lottie Covell