Cannelloni met gebraden kip en salie
Eenvoudig
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een pan en bak het worstvlees erin. Verdeel het met een spatel in kleine stukjes. Bestrooi het worstvlees met zout en peper en bak het goudbruin. Voeg de ui toe en bak verder tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Roer de pompoen erdoorheen en bak een paar minuten tot de pompoen aan de randjes zacht wordt.
Voeg de bloem toe en roer er goed doorheen. Voeg de sherry toe. Voeg geleidelijk de bouillon toe en roer door tot het zachtjes kookt. Doe een deksel op de pan en kook op laag vuur tot de pompoen zacht is. Roer de salie en de restjes gebraden kip erdoorheen.
Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan, roer de bloem erdoorheen en bak 2-3 minuten tot hij goudgeel is. Roer geleidelijk de melk erdoorheen tot de saus iets indikt. Breng op smaak met zout en peper en roer er 60 g manchego doorheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een ovenschaal in met boter en verdeel een dunne laag bechamelsaus over de bodem. Halveer de lasagnebladen. Leg 1 el van het kipmengsel op elk half lasagneblad en rol ze op tot cannelloni. Leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Verdeel de overige bechamelsaus eroverheen en bestrooi met de overige manchego. Bak 25-30 minuten in de oven goudbruin.